Jestem tutaj nowy i nie znalazłem działu ,,powitania" więc czynię to przy okazji zapytania
Tak na początek ,jak w temacie.
Moderator: DCMN

mimi2846 napisał(a):Witam
Pierwszy raz słyszę o takiej firmie. Patrząc na ceny jest to chińczyk. Jeżeli chcesz się uczyć grać na klarnecie to radziłbym troszeczkę lepszy np. Buffet B12 (nowy to koszt około 2200zł, jeżeli Cię nie stać to za 1000zł można trafić na dobrą używkę)
oraz Yamaha Ycl-250, teraz to już chyba E1 (nowy kosztuje około 1900zł, używany też można kupić w dobrej cenie). Obydwa te klarnety są porównywalne brzmieniowo i pod względem mechaniki, no i idealne do nauki. Możesz jeszcze rozejrzeć za Jupiterami, też dobre klarnety, ale nie miałem z nimi do czynienia.
Pozdrawiam

markiz napisał(a):Ja słyszałem,że produkcja tych klarnetów to USA. Mam okazję kupić taki w stanie powiedzmy ,,nówki" za 350zł.
markiz napisał(a):Do grania kolęd na święta myślę, że wystarczy
markiz napisał(a):Dobry muzyk to i na kiju zagra![]()

Kamil97 napisał(a):Wiecie co, ja też wybrałbym Yamahe, nie sugerujmy się tym co pisze producent.Nowe Ever Play'e też mają napisane że dobre na początek, niklowane klapy, ale prawda jest inna.Chinol przecie.Tu się liczy raczej firma, jej reputacja i ilość opinii o niej.

markiz napisał(a):Kamil82,dlaczego twierdzisz że amerykanie nie słyną z produkcji klarnetów
markiz napisał(a):A metalowe klarnety z lat 20-tych?
markiz napisał(a):Tytuł tematu jest: Klarnet Odyssey-proszę o opinię i tego się trzymajmy.
Nie zaśmiecajmy forum

markiz napisał(a):Witam Wszystkich![]()
Jestem tutaj nowy i nie znalazłem działu ,,powitania" więc czynię to przy okazji zapytania![]()

jazzman napisał(a):markiz napisał(a):Witam Wszystkich![]()
Jestem tutaj nowy i nie znalazłem działu ,,powitania" więc czynię to przy okazji zapytania![]()
Taki wątek istnieje:
nasze-klarnety-t70.html

Użytkownicy przeglądający ten dział: Brak zidentyfikowanych użytkowników i 0 gości