Wasz ulubiony muzyk...

Moderatorzy: DCMN, Andrew

Re: Wasz ulubiony muzyk...

Postprzez cyngielmp » 2012-01-03, 11:32

ALESSANDRO CARBONARE!!
Gra wszystko z niesamowitą lekkością :->
cyngielmp
Beginner
Beginner

Klarnet: Henri Selmer Paris 9
Ustnik: Vandoren B40Lira
Stroiki: Rico riserve classic

Postprzez sidu » 2012-01-24, 23:07

Milan Rericha => jak dla mnie jeden z lepszych klarnecistów i technicznie i dźwięk też naprawde ma bardzo fajny :) wszystkei jego wykony chyba mam na dysq i oczywiscie w aucie, przy obiadku i na telefonie. Bo nigdy niewiadomo kiedy najdzie ochota na coś klasycznego, romantycznego lub rozrywkowego :)

http://www.youtube.com/watch?v=t1UuBBe3xBU
sidu
Beginner
Beginner

Klarnet: buffet e13
Ustnik: vandoren b45 z lirą
Stroiki: 3,5

Postprzez Kamil82 » 2012-01-25, 00:26

sidu napisał(a):Milan Rericha => jak dla mnie jeden z lepszych klarnecistów i technicznie i dźwięk też naprawde ma bardzo fajny (...)

Staccato ma kosmiczne - wręcz nieprawdopodobnie szybkie, a przy tym jakże precyzyjne. Świetny klarnecista pod właściwie każdym względem. Wzbudził u mnie (ale widzę, że nie tylko) wielki podziw i uznanie. Są oczywiście inni świetni muzycy, ale Milan Rericha jest naprawdę wyjątkowy.
Kamil82
Muzyczna II
Muzyczna II

Klarnet: Yamaha YCL-650
Ustnik: Vandoren A2

Postprzez tomradd » 2012-02-13, 14:35

hm, witam, dźwiękowo klarnet niemiecki i sabine meyer, nikt nie ma nawet podobnego tonu, nieco ciężki, ciemny, ale piękny, na francuzie nieosiągalny. wielu dzisiejszych klarnecistów to dzieci kultury popularnej, który z nich ma podobny dźwięk do Reginalda Kelliego - dzisiaj już nikt tak nie gra. Znalazłem takiego kolesia, jest jednym z lepszych jakich spotkałem w sieci, nie wiem kto to nawet jest. http://www.youtube.com/watch?v=xaybu3h9B5E&feature=related Genialny i jeszcze dodatkowo widać, że nie jest w szczycie formy.
tomradd
Beginner
Beginner

Klarnet: buffet e 11
Ustnik: vandoren b45
Stroiki: vandoren 3

Poprzednia strona

Powrót do Rozmowy o muzyce

• { RELATED_TOPICS }
    Odpowiedzi
    Wyświetlone
    Ostatni post